Thursday themed dinner

Cena a Tema

Thursday Themed Dinner

Summer Session I

Ganzo – Theme Dinner June 2nd

35 euro (or 10 FUA-AUF Units)

“Cucina Classica Italiana” è stata il tema dato dallo Chef Trapani per poter mostrare la mia
conoscenza dei sapori e delle basi della cucina italiana. Essendo l’estate italiana un’ottima stagione
per le verdure, ho deciso di sfidare me stesso con un menu esclusivamente vegetariano. Vorrei
chiarire che io non sono vegetariano e che questo non è un affronto ai nostri ospiti non vegetariani
ma di nuovo una sfida per rendere il menu il più saporito ed eccitante possibile per non far sentire la
mancanza di carne o pesce ed evidenziare le gustose verdure che otteniamo in estate.

The theme, “Classical Italian Cuisine” was a guideline given by Chef Trapani to be able
to showcase our knowledge of the flavors and the basics of Italian cuisine. Furthermore,
with it being summer and it being an excellent season for vegetables in Italy we decided to
challenge ourselves with a mostly vegetarian menu. We would like to make it clear that we are
not vegetarians and that this is not an attack on our guests but again a challenge to
make it as flavorful and exciting as possible to make you not miss meat or fish as well
as to highlight the beautiful vegetables that we get in the summer.

Benvenuto/Welcome

Fiori di zucchini in pastella

ripieni di ricotta di pecora alle erbette, coulis di zucchini nostrali

Battered Zucchini flower

stuffed with sheep ricotta and aromatic herbs on top of a zucchini puree

Vino/Wine

CALATRONI “PINOT 64”

V.S.Q. Pinot Nero Metodo Classico Brut 100% Pinot Nero

Antipasti/Appetizer

Burrata di Andria IGP in Caprese

servita con selezione di pomodori dell’orto, olio extra vergine al basilico

Caprese salad with Burrata PGI

a selection of local fresh tomatoes, and basil EVO oil

Vino/Wine

FABIO FERRACANE “GUANCIABIANCA”

IGP Terre Siciliane Bianco 100% Cataratto

Primo Piatto/First Course

Risotto Carnaroli, asparagi, zafferano e pecorino di grotta

Asparagus risotto with saffron and aged cave pecorino cheese

Vino/Wine

LAZZARI “BERZAMI’”

DOC Capriano del Colle 100% Marzemino

Secondo Piatto/Main Course

Parmigiana di melanzane mozzarella di bufala Campana DOP

Eggplant parmigiana with buffalo mozzarella PDO

Vino/Wine

LE ANFORE DI ELENA CASADEI “SYRAH”

IGT Toscana Syrah 100% Syrah

Prima Del Dolce/Pre-Dessert

Granita di Lampone e rosmarino

Raspberry rosemary granita

Dolci

Interpretazione della “torta della nonna”

A take on “Torta Della Nonna”

Vino/Wine

FATTORIA DI PETRETO “POURRITURE NOBLE”

IGT Toscana Passito Sauvignon & Semillon

The menu is planned and executed by these students of Ganzo

Sky Hobson

Tova Aminov

Giulia Renes

Dining Room service managed, introduced and executed by the students of Food and Beverage
Operations Management EL course and Special Event Management EL course of Apicius –
International School of Hospitality in Florence

Noelle Behar

Caitlin Lanzi

Kate Herigon

Meredith Fein

Sarah McTiernan

Apicius Executive Chef: Andrea Trapani

Ganzo Restaurant Manager: Lapo Bartalesi

Special Event Management Teacher: Ida Veivo